- Doina Carpatilor -

Home Doina Carpatilor

 

Ansamblul Folcloric “Doina Carpaţilor” al Casei de Cultură a Studenţilor Iaşi

 

Ansamblul Folcloric “Doina Carpaţilor” s-a constituit în anul 1963, din dorinţa unor talentaţi şi inimoşi studenţi de a valorifica scenic tezaurul folcloric de pe meleagurile româneşti. Peste timp s-a păstrat tradiția la Ansamblul “Doina Carpaţilor” astfel că, până astăzi, zeci de generaţii de studenţi au susţinut peste 2000 spectacole în faţa a sute de mii de spectatori.

doina11

S-a impus încă de la începutul înfiinţării sale în viaţa cultural-artistică a Judeţului Iaşi şi a ţării, obţinând cele mai mari distincţii la toate concursurile şi festivalurile locale şi naţionale la care a participat.

A realizat spectacole în colaborare cu solişti de seamă ca: Sofia Vicoveana, Angela Moldovan, Laura Lavric, Irina Loghin, Benone Sinulescu, Ştefan Pintilie, Nicolae Hlib şi alţii.

Repertoriul muzical si cel coregrafic al Ansamblului Folcloric ”Doina Carpaţilor” cuprinde melodii și jocuri populare din toate zonele folclorice mari ale României: Oaş, Ardeal, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea si bineînţeles Moldova.

doina22

Valoarea artistică a ansamblului nostru a fost probată şi evidenţiată pe marile scene ale lumii acesta obţinând reale succese în cadrul unor turnee şi festivaluri internaţionale de folclor din ţări ca: Portugalia, Spania, Franţa, Germania, Belgia, Grecia, Finlanda, Suedia, Egipt, Tunisia, SUA, Polonia, Turcia, etc. unde studenții ieșeni au fost adevăraţi ambasadori ai cântecului şi dansului popular românesc.

Succesele obţinute de Ansamblul Folcloric “Doina Carpaţilor” atât pe scenele României cât şi în străinătate reprezintă o încununare a vieţii artistice permanente pe care mediul studenţesc ieşean o generează.

Dacă ar fi să ne strângem laolaltă toţi cei care am făcut parte din acest ansamblu, am fi peste 1.500 de iubitori de cântec şi de dans popular românesc.

Poți deveni și tu membru dansator al Ansamblului Folcloric ”Doina Carpaților” participând la CURSURILE GRATUITE DE DANS POPULAR PENTRU STUDENȚI pe care le organizează semestrial, în Casa de cultură a Studenților Iași, coregraful Petre Șușu

În prezent ansamblul “Doina Carpaţilor” este condus dirijorul Marinică Botea şi de coregraful Petre Şuşu.