- Clubul de muzică “Richard Oschanitzky” -

Home Clubul de muzică “Richard Oschanitzky”

 

 

CLUBUL DE MUZICĂ “RICHARD OSCHANITZKY”

 

Clubul de muzică „Richard Oschanitzky” a fost înfiinţat în 1979, la numai câteva săptămâni după dispariţia muzicianului, de către Romeo Cozma, Alex Vasiliu şi Victor Huminic. Membrii erau muzicieni de jazz sau pasionaţi ai genului, în majoritate studenţi. Apetenţa pentru jazz devenise un simbol al libertăţii.

Cu o activitate constantă din 1979, Clubul de muzică „Richard Oschanitzky“ a reprezentat, atât pentru cunoscători, cât şi pentru publicul larg, o marcă de prestigiu, o garanţie a calităţii, devenind în tot acest timp un adevărat laborator de creaţie şi imaginaţie, capabil să descopere, să formeze şi să promoveze tineri muzicieni reprezentativi pentru arta studenţească (Maria Răducanu, Teodora Enache, Marcela Buruian, Mihai Trăistariu, Julia Jianu, Mirela Boureanu Vaida, Luiza Zan, Alina Mavrodin, Daniela Cojocaru ş.a. ).

„Prin jazz, aveam cu toţii iluzia accesului la fructul interzis. Prima ediţie a „Festi-Jazz“,  care debutează în anul 1988,  a avut un success uriaş. Recitalurile se prelungeau până în zori” – Romeo Cozma.

Anual, zeci de tineri participă la proiectele muzicale (jazz, blues, pop, electronics) iniţiate şi organizate în Iaşi sau în ţară.

ACTIVITĂŢI INIŢIATE ŞI ORGANIZATE ANUAL:

  • Cursuri de interpretare vocală (muzică pop, jazz, blues);
  • Video – audiţii educative pentru tineri;
  • Ateliere de improvizaţie muzicală (jazz, pop, blues, electronics);
  • Workshop-uri (jazz, pop, blues, electronics);
  • Participări la manifestări musicale studenţeşti organizate pe plan local, naţional şi international (recitaluri, concerte, festivaluri, concursuri);
  • Galele Studenţeşti „FESTI BLUES & JAZZ“ (din 1988 până în prezent)

 

ossch

 

 

 

Promovarea activităţilor Clubul de muzică RICHARD OSCHANITZKY se face prin afişe , pliante , comunicate de presă , internet , emisiuni Radio şi TV .

http://clbmro.wordpress.com