- Quasar Dance -

Home Quasar Dance

Trupa de breakdance “Quasar Dance”

 

quasar1

Quasar Dance a luat nastere in cadrul Casei de Cultura a Studentilor Iasi si se ocupa cu promovarea dansului si a miscarii urbane la nivelul orasului Iasi si nu numai.

Mandri ca putem sa purtam acest nume mai departe, l-am facut sa fie cunoscut si recunoscut prin participarea la numeroase concursuri de dans modern, streetdance, breakdance de unde ne-am intors mereu cu locuri fruntase pentru compozitii originale, productie proprie in muzica, executii complexe in miscari sau elemente dinamice.

Traditiile sunt insa traditii, formatia participand an de an la festivalul de dans modern din centrul cultural din Sibiu, Ploiesti si Tg. Mures.

Acestor concursuri li se adauga insa si participari la concursuri internationale de breakdance dintre care amintim Battle of the Year (Grecia) si Red Bull BC One sau prestatia de la eminsiunea Romanii au Talent, din 2012, unde am ajuns in semifinala.

quasar3

Quasar Dance este de asemenea si un membru al conceptului Hip-Hop International din 2009, luand parte activ la concursurile si workshopurile organizate de acesta in tara.

In momentul de fata, Quasar Dance gazduieste trei trupe de dans, una peste 15 ani, una sub 15 ani si una de breakdance, plus alte 6 grupe de cursanti atat pentru copii cat si pentru adulti. Atmosfera din sala, pregatirea profesionala a instructorului (a lucrat alături de nume mari în domeniul streetdanceului din America, Italia, Germania, Belgia, Austria, Rusia, Canada, Olanda, Franţa, Singapore, printre care şi Budhha Stretch, coregraful în materie de hip-hop a lui Michael Jackson) ii fac pe toti cei ce ne calca pragul sa iubeasca dansul si sa-si doreasca sa evolueze.

In acest scop, organizam si workshop-uri cu instructori coregrafi din tara sau din strainatate dar si spectacole pe scena Casei de Cultura a Studentilor, in cadrul carora, toti cei prezenti au ocazia sa invete sau sa experimenteze lucruri noi. In acest fel, acestia pot fi promovati, remarcati si admirati pentru munca depusa saptamanal in sala, la cursuri sau repetitii.

quasar2

De asemenea, Quasar Dance are parteneriate cu fundatii sau asociatii, organizand astfel evenimente ce promoveaza dansul si arta urbana. In colaborare cu Fundatia Comunitara Iasi si Cercul Donatorilor Iasi, organizam caravana de promovare a streetdance-ului in scoli : Step up Your School. Din anul 2013, suntem parteneri cu Asociatia C.O.N. TOUR si organizam singurul concurs mare de breakdance din Iasi, in cadrul festivalului Ars Urbana.