- Marinică Botea aniversează 50 ani de activitate artistică -

Home Marinică Botea aniversează 50 ani de activitate artistică

Marinică Botea  Carte Marinică Botea

 

În luna noiembrie, ieșenii vor fi gazdă a unui alt eveniment cultural artistic de mare amploare: aniversarea a 50 de ani de activitate artistică a maestrului Marinică Botea, violonist remarcabil, dirijor și compozitor, îndrumător a zeci de generații de interpreți de muzică populară și membru în formații muzicale de prestigiu.

Sâmbătă, 5 noiembrie 2022, ora 11:00, în sala Azur a Casei de Cultură a Studenților, maestrul Marinică Botea își va lansa cartea autobiografică intitulată „Viața ca un spectacol” și cartea „Melodii instrumentale de joc din județul Iași”.

Absolvent al Conservatorului „George Enescu” din Iași – secția instrumentală, clasa de vioară, Marinică Botea a făcut o mare pasiune pentru folclor încă din anii studenției. Cu trecerea anilor prin muzica populară și-a desăvârșit cariera artistică în calitate de dirijor și violonist. Student fiind a preluat conducerea muzicală a Ansamblului Folcloric Studențesc „Doina Carpaților”, a fost pentru câțiva ani în paralel și dirijorul orchestrei profesioniste „Doina Moldovei” precum și a Ansamblului Folcloric de amatori „Firicelul” din Iași.

A participat cu succes la festivaluri naționale și internaționale de folclor unde a obținut nenumărate premii și medalii. A înregistrat zeci de melodii, a îndrumat cariera artistică a sute de studenți, unii dintre ei devenind nume în folclorul românesc, discografia bogată, nenumărate apariții la televiziune, turneele din țară și străinătate stau mărturie unei cariere artistice de excepție.

Pe 19 noiembrie 2022 de la ora 17:00, în sala „Gaudeamus” a Casei de Cultură a Studenților din Iași va avea loc spectacolul aniversar „50 ani de activitate artisticăMarinică Botea ” – „De la Bach la Enescu”

Invitați: Gheorghe Turda, Sofia Vicoveanca, Vasilica Tătaru, Gelu Voicu, Ștefan Pintilie, Dan Doboș, Fetele din Botoșani, Sorin Filip, Karla Ursu, Dragoș Pintilie și Ansamblul Folcloric Studențesc „Doina Carpaților” Iași.

Invitat special: prof.dr.etnomuzicolog Elise Stan.

Evenimentul va fi prezentat de Laura Lucescu și transmis în direct pe Tvr Iași.

În program vor fi lucrări de: J.S. Bach, J. Strauss, A. Rubinstein, V. Monti, J. Gade, CI. Francois, G. Enescu, folclor muzical și coregrafic.

Accesul la eveniment se face pe bază de invitație ce poate fi ridicată de la secretariatul Casei de Cultură a Studenților din Iași, începând cu 7 noiembrie 2022, în intervalul 09:00-15:00.