- Expoziție „SPEED DANCE” – Fotografie High Speed -

Home Expoziție „SPEED DANCE” – Fotografie High Speed

184304446_4003595359698155_4210309677163859067_n

 

Clubul de Arte Vizuale „ConceptArt” al Casei de Cultură a Studenților din Iași organizează online expoziția de fotografie „SPEED DANCE” – Fotografie High Speed.
Lucrările realizate de tinerii artiști le puteți urmări live pe canalul de YouTube și pagina de Facebook a Casei de Cultură a Studenților din Iași, Vineri, 14 Mai 2021, ora 16:00.
Tinerii care expun lucrările sunt: Adrian Arpinte, Cosmin Dămoc, Paul Adrian Băhnăreanu, Simona Morariu, Jouda Bader Maria, Andra Elena Boșcodeală.
“Fotografia de mare viteză este știința fotografierii unor fenomene foarte rapide. În 1948, Society of Motion Picture and Television Engineers (SMPTE) a definit fotografia de mare viteză ca orice set de fotografii capturate de o cameră capabilă de 69 de cadre pe secundă sau mai mult și de cel puțin trei cadre consecutive. Fotografia de mare viteză poate fi considerată a fi opusul fotografiei cu time-lapse.
În mod obișnuit, fotografia de mare viteză se poate referi la una sau la ambele semnificații următoare. Primul este că fotografia în sine poate fi făcută într-un mod care să pară să înghețe mișcarea, în special pentru a reduce neclaritatea mișcării. Al doilea este că o serie de fotografii pot fi realizate la o frecvență de eșantionare ridicată sau la o rată de cadre. Primul necesită un senzor cu o sensibilitate bună și fie un sistem de declanșare foarte bun, fie o lumină stroboscopică foarte rapidă. Al doilea necesită unele mijloace de captare a cadrelor succesive, fie cu un dispozitiv mecanic, fie prin mutarea rapidă a datelor de pe senzorii electronici.”
Mulțumim trupei de dans „The Sky” pentru sprijin!