- Gaudeamus 2021 -

Home Evenimente Gaudeamus 2021
 gaudeamus 2021Festivalul Artei și Creației Studențești „Gaudeamus“, unul dintre cele mai apreciate proiecte ale Casei de Cultură a Studenților din Iași va avea loc anul acesta online în perioada 21 aprilie – 5 mai 2021.
Festivalul Artei și Creației Studențești „Gaudeamus“ este un proiect implementat de Casa de Cultură a Studenților din Iași, organizat împreună cu asociațiile și ligile studențești din Iași. Prin acest proiect încercăm de șapte ani să scoatem în evidență potențialul pe care îl au tinerii în realizarea evenimentelor culturale.
Anul acesta vom organiza 7 spectacole create de 7 alianțe formate din 18 asociații studențești.
Program spectacole GAUDEAMUS 2021
1. “Lumini, Camera, UMF – acțiune!” – SSFI-SSMI-SSSI – 21 APRILIE 2021, ORA 10:00
2. “Timpul trece, studentul rămâne” – LSAC-LSI-HGIM – 21 APRILIE 2021, ORA 12:00
3. „Sub lumina reflectoarelor” – ASTCM-LSM – 21 APRILIE 2021, ORA 14:00
4. „The Art of a Murderer” – LSGG-ASPP-LSE – 21 APRILIE 2021, ORA 16:00
5. „O carte de amintiri” – CHEMIS-ASAFCI – 22 APRILIE 2021, ORA 10:00
6. The Greatest Showman – LSETH-LSETC – 22 APRILIE 2021, ORA 12:00
7. „Studenția bate filmul”- ASAI-ASTIP-LSFI – 22 APRILIE 2021, ORA 14:00
Pe 26 octombrie 2019, acest proiect a obținut locul întâi la cea de-a șasea ediție a Galei Tineretului din România, pentru cel mai bun proiect studențesc derulat de Casele de Cultură a Studenților din România.
Studenții formează alianțe între 2-3 asociații sau ligi studențești și prezintă în cadrul competiției un program cultural artistic care va cuprinde maxim zece momente artistice, care se vor încadra în maxim 120 minute de spectacol, unde vor obține un punctaj, în urma unei jurizări realizate de referenții culturali ai Casei de Cultură a Studenților din Iași, și a impactului pe care îl vor avea în mediul online aceste spectacole, stabilindu-se clasamentul final.
Regulamentul competiției este întocmit și stabilit de consiliul artistic al Casei de Cultură a Studenților Iași, după care discutat și aprobat de către reprezentanții studenților în cadrul ședințelor de lucru organizate în prima etapă a proiectului, până la înscrierea participanților în concurs.
După înscrierea în competiție, tinerii gândesc o regie și o tematică a unui spectacol stabilită de fiecare alianță în parte. Fiecare participant înscris în competiție are posibilitatea de a consulta oricare referent de specialitate din cadrul instituției pentru a crea un spectacol cât mai bun. Membrii din consiliul artistic, care au și rol de jurizare au și obligația de a-i îndruma pe studenți să realizeze cele mai bune momente artistice.
Considerăm acest proiect important pentru comunitate deoarece vine în întâmpinarea nevoilor de afirmare și de recunoaștere a calităților artistice (pictură, fotografie, desen, muzică, dans, teatru, literatură, regie etc), care reprezintă nevoi întâlnite cel mai des în rândul tinerilor artiști aflați la început de carieră.