- FEstudIs 8-12 mai 2019 -

Home Evenimente FEstudIs 8-12 mai 2019

13007333_657574317724748_2214034805783580622_n

SINGURA SESIUNE AȘTEPTATĂ!

În perioada 8-12 mai 2019, Casa de Cultură a Studenților din Iași, împreună cu organizațiile studențești din Iași organizează cea de-a XIX-a ediție a Festivalului Studenților Ieșeni „FEstudIS“, eveniment care are drept scop participarea activă la evenimente organizate de asociațiile studențești, oferind tinerilor ieșeni oportunitatea de a se implica în această sesiune artistică.

FEstudIS a luat naștere în anul 2001 din dorința studenților de a-și putea exprima în diferite moduri spiritul competitiv și pofta de distracție. Prin numărul impresionant de participanți și prin varietatea elementelor organizate, FEstudIS a devenit o tradiție continuată anual cu seriozitate și entuziasm. Este știut faptul că de 19 ani studenții ieșeni asteaptă o singură sesiune, cea de la începutul lunii mai.

Organizarea unui eveniment precum FEstudIS reprezintă o provocare pentru studenți. Participarea, însă, la un astfel de eveniment devine o recunoaștere a meritelor organizatorilor si a muncii depuse de aceștia. De la an la an, generațiile de studenți se schimbă și, astfel, se schimbă și preferințele lor pentru activitățile realizate de aceștia.

Cu toate acestea, FEstudIS rămâne același festival plin de distracție și de concursuri, de concerte și expoziții, de activități sportive și de studenți care așteaptă cu drag această ”sesiune”.

 

PROGRAM FestudIS 2019

Miercuri, 8 Mai 2019

 1. Parada Organizațiilor Studențești ce va avea loc în data de 8 Mai după următorul program:
 • 17:30 – vor exista 2 puncte de întâlnire ale studenților, unul în Tudor Vladimirescu în parcarea Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului și unul în Copou în fața corpului A al Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
 • 18:30 – se va pleca din Tudor pe următorul traseu: Blvd. Tudor Vladimirescu – Str. Elena Doamna – Str. Anastasie Panu – Piața Palat;
 • 18:30 – se va pleca din Copou (Corpul A UAIC) pe următorul traseu: Blvd. Carol I – Piața Mihai Eminescu – Str. Gavriil Musicescu – Str. Arcu – Blvd. Ștefan cel Mare și Sfânt – Piața Palat;
 • 19:30 – cele 2 grupuri vor pleca din Piața Palat pe următorul traseu: Blvd. Ștefan cel Mare și Sfânt – Str. Arcu – Str. Gavriil Musicescu – Casa de Cultură a Studenților din Iași;
 1. Deschiderea festivalului FEstudIS – acest eveniment va avea loc în parcarea din fața Casei de Cultură a Studenților din Iași în intervalul orar: 20:00 – 21:30.

 

Joi, 9 mai 2019

 1. „Laser Tag“, 10:00-16:00, Strada Silvestru 26-36, Rond Podu de Piatră

Etapele competiţiei:

 1. Inscrierea asociaţiilor (fiecare asociaţie reprezintă o echipă, iar numarul maxim de participanţi într-o echipă este de )
 2. Adversarii vor fi stabiliţi prin tragere la sorti (in functie de numarul de înscriere )
 3. Competiţia se va desfăşura pe baza sistemului piramidal
 1. „Iașul pe biciclete“, ora 18:00, parcarea Casei de Cultură a Studenților – străzile Iașului pe traseul Parcul Voievozilor (palatul Copiilor), Bulevardul Carol 1, Aleeea Mihail Sadoveanu, Strada Aroma Viilor, Stardela Dealul Zorilor, Fundac Viticultori, Strada Eudoxiu Hurmuzachi, Aleea Iancu Flondor, Aleea Păcurari, Strada Cazarmilor, Strada Toma Cozma, Bulevardul Carol 1.

Traseu de maxim 12 km!

 1. „Cânt și joc pe plai străbun“- spectacol folcloric dedicat Zilei Europei, ora 20:00, sala Gaudeamus – Casa de Cultură a Studenților din Iași

Spectacol susținut de Ansamblul Folcloric „Doina Carpaților“, Ansamblul Folcloric „Mugurelul“ și Fanfara Militară a Garnizoanei Iași.

 

Vineri, 10 mai 2019

 1. „Laser Tag“, 10:00-16:00, Strada Silvestru 26-36, Rond Podu de Piatră
 2. „Folk’n’Iași“, ora 18:00, Campusul „Titu Maiorescu“ Iași
 3. „Seară de film“- Afacerea EST, regia Igor Cobileanski, ora 21:30, Parcul „Grupul Statuar al Voievozilor“ (Parcul Tineretului – lângă Casa de Cultură a Studenților din Iași)

Afacerea Est îl readuce pe Cobileanski în zona umorului cald și uman, condimentat pe alocuri cu sarcasm și tragedie. Distribuția filmului este format din actori ieșeni Constantin Pușcașu, Ions Sapdaru, Daniel Busuioc și Anne Marie Chertic (nu e din Iași).

 

Sâmbătă, 11 mai 2019

 1. „RecoStud“- Ecologizare și Reciclare, până pe 18 mai 2019.

RecoStud, proiect realizat in cadrul FestudIS de catre CCS in parteneriat cu Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi Iasi si Recycle International ce isi propune pe langa o campanie de constientizare a importantei reciclarii, o zi propriu-zisa in care studentii pot recicla catitati mari de pet-uri, hartie si alumiu(doze), avnd 3 motive bine intemeiate:

 1. Grija pentru mediul inconjurator
 2. Posibilitatea de a castiga o luna gratuita de cazare in caminul in care locuiesc, daca reusesc sa colecteze cea mai mare cantitate de materiale caminului afernet
 3. Totul se petrece in scop caritabil, concret materialele  colectate vor fi valorificate prin intermediul firmei Recycle International, iar acei bani vor fi distribuiti catre proiectul “Casa Share”

Studentii se pot inscrie pentru a participa la acest proiect pe formularul de pe evenimentul online.

 1. „StudChef“ – preselecții concurs gastonomic studențesc, între orele 15:00-18:00, Campusul „Tudor Vladimirescu“ din Iași
 2. „Folk’n’Iași“, ora 18:00, Grădina Palas
 3. „Stud Party“, ora 18:00, în parcarea Casei de Cultură a Studenților din Iași

Casa de Cultură a Studenților din Iași legalizează distracția pe 11 mai 2019, în aer liber. Mega petrecere în aer liber, nu poate fi decât la FEstudIS. V-am pregătit o petrecere tematică incredibilă cu un show de lasere în parcarea din fața Casei de Cultură a Studenților. Atmosfera va fi întreținută de TONI TONINI, DJ ARIAS, DJ VALI BĂRBULESCU, DJ CODY și DJ GAFY.
Duminică, 12 mai 2019

 1. Folk’n’Iași, ora 18:00, Parcul „Grupul Statuar al Voievozilor“ (Parcul Tineretului – lângă Casa de Cultură a Studenților din Iași)
 2. „Seara de umor studențesc“, ora 20:00, sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenților din Iași

Cu peste 10 milioane de vizualizări pe youtube, Gabriel Gherghe, Victor Dragan și Petrică Istoc sunt trei comedianți îndrăgiti cu sute de showuri la activ. Împreună cu ei vin și Gabriel Dumitriu aka Pupază din Morții Tei și Bogdan Munteanu doi comedianți noi și fresh ca scoși din țiplă!

 1. „StudChef“ –finală concurs gastonomic studențesc, între orele 15:00-18:00, Selgros.

 

Miercuri – Duminică, 8-12 mai 2019

Universitariada, bazele sportive ale universităților din Iași