- Revista de cultură “Junimea Studenţească” -

Home Revista de cultură “Junimea Studenţească”

Revista de cultură “Junimea Studenţească”

   Apărută din anul 2010, revista studenţească de cultură “Junimea Studenţească” este realizată de membrii cenaclurilor literare care funcţionează în cadrul Casei de Cultură a Studenţilor Iaşi: Cenaclul literar “Mihai Eminescu”, Cenaclul literar “Grigore Vieru”(cenaclul elevilor şi studenţilor din Republica Moldova) şi Cenaclul “Quasar-UNESCO”(de literatură S.F., de anticipaţie şi de frontieră).

În paginile acestei reviste se regăsesc multe dintre creaţiile care s-au citit şi care s-au discutat în şedinţele de cenaclu. Revista, apărută la iniţiativa scriitorului Emilian Marcu, este creată ca un bun atelier de dresat… inorogi, de şcoală de scriere literară şi de prim contact cu cititorii, colegi de facultate sau de studenţie, în fond primii şi cei mai constanţi cititori.

La editarea acestei reviste contribuie creatorii studenţi, învăţând astfel multe din tainele editării unei reviste. Cu o apariţie de 3 sau de 4 numere de an, revista a devenit deja un nume important printre revistele studenţeşti. Se remarcă şi contribuţia scriitorului George Ceauşu şi a lui Ionuţ Horeanu cei care ştiu să coordoneze editarea revistei, împreună cu Emilian Marcu dar şi cu studenţii din redacţie.