- Opis Band -

Home Opis Band

Trupa de jazz, blues, dixieland “Opis Band”

 

opis4

Trupa ieşeană – OPIS BAND – are deja opt ani de poveste. In 2009 au realizat turneul “Concert de Crăciun” la Roman, Vaslui, Piatra Neamţ şi Iaşi. Proiectul a început într-o formulă de şapte instrumentişti, majoritatea angajaţi ai Operei Naţionale Române Iaşi, de unde şi denumirea de „Opis”.

De-a lungul timpului, şi odată cu dăruirea şi dragostea faţă de muzică şi abordarea unui repertoriu complex, „Opis Band” a ajuns la 21 de artişti, care au dezvoltat un nou concept – „Opis Big Band”. Din păcate, proiectul s-a dovedit greu de susţinut financiar, iar muzicienii au revenit la formula „Opis Band”, Irina Gorga alăturându-li-se ca solist vocal.

O întâmplare fericită – un concert organizat de Opera ieşeană, cu Adi Cristescu în calitate de solist invitat, a făcut posibilă o colaborare intensă, care durează deja de patru ani, iar proiectele nu se vor opri aici.opis2

În 2013, cei 12 muzicieni au luat hotărârea de a rămâne împreună, în formula în care îi puteţi vedea acum:„Am reuşit astfel, după atâta timp, să formăm o familie unită şi frumoasă, în care noi credem foarte tare!”, obişnuiesc să spună membrii „Opis Band”, fiecare având un rol „foarte important şi de neînlocuit”!

Cu o activitate concertistică bogată, evenimente culturale, apariţii TV, sesiuni de înregistrare în studio, putem spune că «Opis Band» a ajuns la maturitate artistică într-un timp relativ scurt, prin dăruirea muzicienilor ce îl compun, membrii fiind absolvenţi sau, unii, încă studenţi, ai Universităţii de Arte «George Enescu» Iaşi.

Din punct de vedere repertorial, muzicienii abordează partituri extrem de diverse, variate stilistic, performând în interpretarea unor piese de mare dificultate şi virtuozitate din jazz, pop-rock, ballroom, până la ritmuri disco-dance.

opis1

Carismatici, talentaţi şi debordând de energie, muzicienii de la „Opis Band” s-au numărat printre concurenţii „Românii au talent”, în cel mai recent sezon al emisiunii, ajungând până în semifinală. În toamnă, vor reveni cu show-ul lor tribut Michael Jackson, pe scena Casei de Cultură a Studenţilor din Iaşi.